Een uitje naar de baby spa!

baby spa in schagen

De baby spa’s schieten als paddestoelen uit de grond en ook in Schagen is er een babyspa te vinden. Maar wat is het en wat moet je weten voor je naar de baby spa gaat?

Wat is een baby spa?

Een baby spa is een wellnesscentrum voor baby’s. In de baby spa bevindt zich een jacuzzi waarin je baby kan ronddobberen, dit wordt babyfloaten genoemd. De jacuzzi is kleiner dan een normale jacuzzi en bevat heerlijk warm water van ongeveer 35-37 graden. Een baby spa bad bevat alleen gezuiverd water, zonder toevoegingen.

In een baby spa is vaak ook de mogelijkheid om je baby te masseren volgens de Shantala babymassage. Na het floaten en de massage is je baby helemaal ontspannen en zal je baby heerlijk diep slapen.

De voordelen van een baby spa

  • hydrotherapie bevordert de spierontwikkeling, het immuunsysteem, de ademhaling, de spijsvertering en de bloedsomloop van je baby
  • het floaten in de baby jacuzzi doet weer even denken aan de baarmoeder, een veilige herkenbare plek voor je baby
  • de tegendruk van het water en de bubbeltjes kunnen helpen bij krampjes en reflux
  • het kan zorgen voor een beter slaapritme
  • i.c.m. de babymassage stimuleren de liefdevolle aanrakingen en het huid-op-huid contact de aanmaakt van oxcytocine. Dit zorgt ervoor dat jullie band versterkt wordt.

Hoe blijft je baby drijven in de baby spa?

In de baby jacuzzi krijgt je baby een floatring om. Deze zachte band gaat om het nekje van je baby en zorgt ervoor dat het hoofdje bovenwater blijft drijven. Hierdoor heeft je baby zijn handjes vrij en kan hij optimaal floaten (drijven) in de baby spa. De floatring in de baby spa van Seriene is veilig en veiliger dan opblaasbare babyfloats. Er is geen risico op luchtlekkage. De babyfloatring heeft meer drijfvermogen op het water en door de dubbele sluitingen bovenop en aan de zijkant kan het product de veiligheid van baby’s garanderen. Daarnaast is de floatring comfortabel voor baby’s. Veilig floaten dus. Doordat je baby gewichtloos is in het water dient de band enkel voor ondersteuning van de kin en de nek zodat je baby veilig kan genieten van het water. Deze houding is essentieel voor het kalmerende effect van de baby spa.

Hoe werkt de baby spa bij Seriene in Schagen?

In mijn baby spa heb ik twee baby jacuzzi’s staan. Daarnaast mogen er per baby’s twee volwassen bij. Hiermee kan ik rust en privacy garanderen. Zeker de eerste keer kan teveel drukte zorgen voor stress bij de baby, wat een fijne floatsessie in de weg staat. Een floatsessie duurt ongeveer 45 minuten inclusief aan- en uitkleden en afdrogen. Floaten kan al vanaf 2 weken tot 18 maanden.

Je kunt een baby spa sessie boeken via de agenda. Ik bied ook de mogelijkheid om de spa volledig af te huren zodat je alle rust hebt voor jou en je baby. Je vindt hier meer informatie over de babyspa en de babymassage. Kom je een keer floaten?

Een babyfloatsessie is ook een origineel babyshower- of kraamcadeau. In de webshop vind je hier cadeaubonnen voor.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *