Kinderyoga

Met kinderyoga worden kinderen van 8 t/m 11 jaar (7-jarige in overleg) zich op een speelse manier meer bewust van hun lichaam, zintuigen en adem, hun kracht en grenzen en van hun eigen plekje in de wereld.

Door middel van bewegingsoefeningen (inspanning) en rust (ontspanning) leren kinderen zich beter te concentreren en worden ze sterk en soepel.

Kinderyoga is niet competitief, alles is goed en iedereen kan meedoen! Ik werk met kleine groepen zodat ieder kind zich veilig voelt en voldoende aan bod komt.

De lessen

Elke les bestaat uit een combinatie van speelse yogahoudingen, adem- en ontspanningsoefeningen, visualisaties en meditaties, en creatieve activiteiten (muziek, dans, spel en tekenen). We sluiten samen de les af door even na te praten met iets te drinken.

De groep

Ik werk met kleine groepen van maximaal 6 kinderen. Zo is er voldoende aandacht voor iedereen en voelt ieder kind zich veilig. Ik werk vanuit de belevingswereld en mogelijkheden van de deelnemende kinderen. De yogalessen worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen.

De lesindeling

Maandag 16.15 – 17.00 uur voor de leeftijd: 8 t/m 11 jaar (7-jarige in overleg). Voor 11-jarigen die op het voortgezet onderwijs zitten, is het mogelijk zich op te geven voor jeugdyoga.

Prijs

€ 75,=  voor 12 lessen

Voor aanvang van de eerste les wordt een stempelkaart uitgereikt waarop wordt bijgehouden hoeveel en welke lessen het kind heeft bijgewoond.

Beschikbare cursussen

Kinderyoga heeft geen vast programma. Indien er plek is, kunnen kinderen dus voortdurend aansluiten bij de groep op maandag van 16.15 – 17.00 uur.

Tijdens de schoolvakanties is de praktijk gesloten.

Inschrijven

Voor inschrijven of meer informatie:

06 196 787 71

of gebruik het contactformulier.