Kraamzorg

Kijk je uit naar een onvergetelijke, ontspannen kraamtijd?

Neem contact met mij op en dan bespreken we jullie mogelijkheden.

Bellen: 7 dagen per week op 06 196 787 71 of gebruik het contactformulier.

Eerst even voorstellen

Ik ben Angeliene Ansems, oprichtster van Seriene en moeder van 3 kinderen. Ik heb vanaf 2002 als kraamverzorgster bij een kraamcentrum gewerkt. In 2012 ben ik als zelfstandig kraamverzorgende verder gegaan binnen Seriene.

Ik ben een gediplomeerde (Doula) kraamverzorgende en verleen vanuit mijn eigen bedrijf zelfstandig kraamzorg door heel Noord Holland – Noord. Aanvullend ben ik in het bezit van het borstvoedingscertificaat. Om als Doula kraamverzorgende up to date te blijven volg ik continu diverse scholingen.

Naast Doula  kraamverzorgende ben ik docente zwangerschapsyoga, baby- en peutermassage, kinderyoga en geef ik zwangerschapsmassage en -coaching. Wellicht dat jullie al tijdens een cursus met mij hebben kennisgemaakt maar voor iedere kraamweek maken we (opnieuw) kennis tijdens een intakegesprek bij jullie thuis. Tijdens de intake bespreken we de wensen met betrekking tot de bevalling en de kraamtijd met elkaar zodat deze onbezorgd kan beginnen.

Een kraamweek met Seriene

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Jullie maken kennis met jullie baby, je herstelt van de bevalling en staat samen met het gezin volop in de belangstelling. In de eerste week na de geboorte (de kraamweek) kom ik de kraamvrouw, de baby en de overige gezinsleden verzorgen. Ik draag veel van mijn kennis en ervaring over aan jullie. Ik geef bijvoorbeeld informatie over het eigen herstel, de aanpassingen die de komst van jullie baby vraagt en allerlei praktische informatie en handige tips. Als er oudere kinderen in het gezin zijn krijgen jullie daar ook informatie en tips over. Maar natuurlijk maak ik er ook een gezellige week van.

Bij een ziekenhuisbevalling start de kraamweek met Seriene zodra jullie thuiskomen. Eén telefoontje is voldoende om mij in te zetten zodra jullie thuis komen. Tijdens de intake bespreken we dit uitgebreid met elkaar.

Bij Seriene zorgen wij ervoor dat je tijdens je kraamweek zorg krijgt van één en dezelfde kraamverzorgende, dus dan krijg je geen stagiaires of vervanging tijdens je kraamweek. Ook krijgen jullie alle uren waar jullie recht op hebben van ons, zowel in vakantieperiodes als bij eventueel verlengde zorg of extra ingekochte uren bij de verzekering.

We spreken van te voren af wie er in huis komt om voor moeder, kind en overige gezinsleden te zorgen.Een geboorte laat zich niet eenvoudig plannen. Ik werk samen met een aantal zelfstandige collega’s in de regio zodat ik zorg altijd kan garanderen. Indien nodig kan ik jullie zelfs bij een bureau onderbrengen waar ik mee samen werk.

Het is de bedoeling dat je na mijn vertrek de zorg voor je baby en het gezin weer zelfstandig aan kunt.

Bevallen met een Doula Kraamverzorgende

Een Doula kraamverzorgende vervult tijdens de bevalling de rol van reguliere kraamzorg met extra zorg en begeleiding, ook wel kraamverzorgende plus genoemd. Dit komt omdat ik speciaal ben opgeleid om jullie al tijdens de ontsluitingsfase te ondersteunen, te helpen en te “coachen” door deze lange periode.

Tijdens de thuisbevallig ben ik aanwezig als de praktische, professionele assistent van de verloskundige. De verloskundige regelt het inzetten van mij als kraamverzorgende. Ik zet alles klaar, ondersteun de vrouw tijdens het ontsluiten en persen en verricht hand- en spandiensten. Tijdens de eerste belangrijke uren ben ik degene die ervoor zorgt dat moeder en kind ongestoord de eerste subtiele contacten kunnen leggen. Ik geef instructie, informatie en ik begeleidt de verse ouders de eerste acht dagen. Dit doe ik allemaal onder supervisie van de verloskundige.

Ook is het mogelijk om als Doula kraamverzorgende mee te gaan naar het ziekenhuis. Dit in overleg met de verloskundige en de verzekering.

Om voor vergoeding van Doula kraamzorg in aanmerking te komen hebben jullie niets anders nodig dan goedkeuring van de verloskundige. Zij mag namelijk verlengde bevallingsassistentie aanvragen (max. 8 uur). Bij reguliere kraamzorg kom ik er pas op het allerlaatste moment bij als de verloskundige dit aangeeft, meestal pas tijdens de uitdrijvingsperiode.

Aantal uren kraamzorg & vergoeding

Het aantal uren kraamzorg waar je recht op hebt, wordt vastgesteld aan de hand van het landelijk indicatieprotocol (LIP).

De uren kraamzorg worden verdeeld over acht kraamdagen. Op indicatie van de verloskundige kan je kraamtijd verlengd worden naar maximaal 10 dagen. Sommige ziektekostenverzekeraars vergoeden extra uren kraamzorg bovenop de kraamzorg waar je wettelijk recht op hebt. Raadpleeg hiervoor je polis.

Je hebt recht op een basispakket van 49 uur als je borstvoeding geeft en 45 uur als je kunstvoeding geeft. Dit is exclusief het aantal uren kraamzorg tijdens en vlak na de bevalling. Afhankelijk van je persoonlijke situatie kunnen daar uren bij komen.

Tijdens het intakegesprek hoor je wat op jouw situatie van toepassing is. Vlak na de bevalling en tijdens de kraamtijd wordt gekeken of het aantal uren nog steeds aansluit op jouw persoonlijke situatie. Als het nodig is worden de uren dan bijgesteld.